30.5.2018

Amkon uutiskirje 4/2018

AmmattikeittiöOsaaja-lehti 2/2018 on ilmestynyt!

Numerossa 2/2018  juttua ikäihmisten ravitsemuksesta, mielenkiintoisia nostoja kouluruokailusta ja paljon muuta ajankohtaista asiaa.  Mukavia lukuhetkiä!

 

Voit mieluusti antaa palautetta lehdestä ja ehdottaa juttuaiheita  tuleviin numeroihin.
Seuraava numero ilmestyy syyskuun puolessa välissä.

***
Miten Suomessa kouluruokaillaan kouluruokailun 70-vuotis juhlavuonna?

Seuraa juttusarjaa Kouluruokadiplomi-sivuilla. Uusimmassa jutussa kerrotaan, kuinka Master Chef-Junior-kilpailussakin kunnostautunut viidesluokkalainen Akseli Olli kehitteli koululounaan Kartanonorannan koululle ja läheiselle päiväkodille Kirkkonummella.

Juttusarjassa kuvaamme kouluruokailun hyviä käytänteitä eri puolilla Suomea ja nostamme kouluruokailun ja kouluruuan tekijöiden arvostusta.


Kuva: Tero Honkaniemi

***
Ammattikeittiöosaajat ry on mukana syksyllä käynnistyvässä Ruokatutka-kampanjassa

Kampanja vie lapset ja nuoret matkalle tutustumaan terveellisiin ruokatottumuksiin sekä pohtimaan mistä ja miten ruoka lautasille päätyy. Kampanja ulottuu päiväkodeista ja kouluista toisen asteen oppilaitoksiin. Koulumaito-ja hedelmätuen ohessa toteutettavan koulutuskamapanjan rahoittaa Euroopan unioni. Viestintätoimisto Cocomms koordinoi hanketta.

Lue lisätietoa tulevasta kampanjasta tästä tiedotteesta.

***
Tietosuoja-asiaa

Uusi tietosuoja-asetus 2016/679 ( GDPR)  on astunut voimaan 25.5.2018. Asetuksen tavoitteena on parantaa yksityishenkilöiden tietosuojaa ja antaa ykistyishenkilöille vahvemmat oikeudet suojella henkilötietojen käsittelyä. Olemme päivittäneet Amkon tietosuojaselosteen uuden asetuksen mukaisesti. Voit lukea tietosuojaselosteenTÄSTÄ ja Amkon sivuilta kohdasta ladattavat materiaalit.

***
Amkon syksyn seminaari Helsingissä 23.10.2018

Syksyllä kokonnumme seminaarin merkeissä tutussa paikassa Taitotalolla 23.10.2018.Ohjelma valmistuu vielä ennen juhannusta. Merkitse päivä jo nyt kalenteriin!

***
Ravitsemisalan ammattilainen!
Haemme kasvisruokien kehittäjää määräaikaiseen projektiin

Helsingin yliopiston hanke “Ilmastokestävyys keittiössä: ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” etsii ravitsemisalan ammattilaista sekä ammattikeittiöitä kehittämään ilmastokestävää vegaanista reseptiikkaa julkisen ja yksityisen sektorin ammattikeittiöiden tarpeisiin. Hankkeen käytännön tavoitteena on edistää ilmastokestävän kasvisruoan saatavuutta julkisen sektorin ja työpaikkojen lounasravintoloissa. Hankkeen yhtenä yhteistyötahona toimiva Ammattikeittiöosaajat mahdollistaa yhteistyön rakentamisessa hankkeen ja ammattikeittiöiden välille tarjoamalla asiantuntijuutta ja avustamalla viestinnässä.

Hae reseptiikan kehittäjän työtehtävään 11.6. mennessä Helsingin yliopiston eRekryn kautta:

https://www.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/reseptiikan-kehittaja

Lisätietoja etsittävistä yhteistyötahoista sekä tarkemmat yhteystiedot löytyvät TÄSTÄ  liitetiedostosta.

 
Kuva: Tero Honkaniemi