Ammattikeittiöosaajien 50-vuotis-juhlaseminaari
24.10.2019
Helsingissä- Tietoa, taitoa ja ruokailoa!


Paikka:
Marina Congress Center, Katajanokanlaituri 6, Helsinki


Ohjelma (pdf)
Ilmoittautuminen

Ohjelma

24.10.2019  
8.30-9.15 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 
9.15-9.20 Tervetuloa!
9.20-9.30 Ammattikeittiöosaajat ry:n juhlavuoden video
  Jäsenet kertovat mitä kaikkea Amkon toiminta pitää sisällään ja mitä iloa ja hyötyä jäsenyydestä on. Ammattikeittiöiden tulevaisuuttakin pohditaan.
9.30-9.40 Juhlapuhe:Ammattikeittiöosaajat 50 vuotta- ruokaosaamista kannattaa juhlia,  
maa-ja metsätalousministeri Jari Leppä

9.40-10.10 Tietoa uusimmista ravitsemussuosituksista:
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja THL:n laatima uusi ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin sekä valmisteilla oleva ikäihmisten ruokailusuositus, erikoistutkija Susanna Raulio, THL
10.10-10.20 Tauko
10.20-10.50 Kestävän kehityksen työkaluja julkisille ruokapalveluille
Esittelyssä SratKit-hanke, jossa Itämeren alueen valtiot hakevat yhteisiä toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän rakentamiseksi, tutkija Minna Mikkola, Helsingin yliopisto, Ruralia-Instituutti
10.50-11.20

Ilmastokestävää kasvisruokaa ammattikeittiöille
Ilmastokestävyys keittiössä-hanke, reseptiikan kehittäjä Lilli Munck ja tutkimusavustaja Pirjo Apell, Helsingin yliopisto

11.20-11.35 Kommenttipuheenvuoro:
Miten kasvisruokaa kehitetään kylmävalmistusreseptiikkaan sopivaksi Tuusulan kunnan ruokapalveluissa, aluepäällikkö Heli Hakulinen, Tuusulan kunta

11.35-12.00 Syömisen suunnat ja ristiriidat- miten yhteiskunnan muutos näkyy ruokakulttuurissa?, ruokakulttuurin professori Mari Niva, Helsingin yliopisto
12.00-12.10 Vuoden 2019 Ammattikeittiöosaaja-tittelipalkinnon saajan julkistaminen
12.10-13.20  Lounas
13.20-14.15 Merkityksellisyyttä metsästämässä, organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa
Ihmisten kaipuu kokea merkityksellisyytä on kasvanut, mutta miten työelämä vastaa tähän kaipuuseen?
14.15-14.45 Kahvi
14.45-15.30 Millä mielellä töihin?
Suomen hauskin puhuja, näyttelijä Tom Pöysti
Monessa mukana ollut Pöysti antaa ohjeita, joiden avulla saavuttaisimme paremman itsetunnon ja menestyksen. Joskus menestyksen edellytyksenä on todellakin mokata itsensä!
15.30-17.30 Cocktailit
Cocktaileja siivittää virtuoosisen lahjakas ja luova kitara-aj huiluduo Duo MetKu,
Duon Jenny Metsälä ja Tuomo Kupari ohjelmistoon kuuluu huilu-ja kitaraduomusiikin klassikkoja, sekä sovituksia monessa eri musiikkityylissä, mm- viihteellistä elokuvamusiikkia ja upeaa klassista musiikkia.
  Ohjelman muutokset mahdollisia.
  Seminaarin lisätiedot ja näyttelypaikkatiedustelut: Marjut Huhtala,
marjut.huhtala@amko.fi, p. 050 341 3957

Kysy seminaarin näyttelypaikkaa: marjut.huhtala@amko.fi , p. 050 341 3957

................................................................................................................................................